San Francisco >> city by the bay. How to visit and what to see.
381
page-template-default,page,page-id-381,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

San Francisco

 

San Francisco. De stad van de ‘Painted Ladies’, Full House, Alcatraz, en natuurlijk ook van de Golden Gate Bridge. San Francisco, ook gekend als de hippie hoofdstad van de jaren 60. Nu de hotspot van ‘s werelds grootste high-tech bedrijven. Denk aan Apple, Facebook, Youtube, Twitter en vele anderen. Het lijkt wel dat elke nieuwe veelbelovende Startup het succes najaagt in San Fran. Met hen ambitieuze, veeleisende mensen. Geen wonder dat deze stad zichzelf constant heruitvindt.

Wij hadden maar 1 dag tijd om deze prachtige stad te verkennen. Benieuwd wat wij gekozen hebben?

Lees dan zeker verder >>

USA – SFO
Dollar

1. Must visit: Golden Gate Bridge

Zoals de trouwe volgers weten… ik heb iets met bruggen. Geen wonder dus dat de iconische Golden Gate Bridge heel erg hoog op mijn prioriteiten lijst stond.

Onze eerste en enige dag in in San Fran stond dan ook bijna volledig in het teken van deze brug.

De eerste halte was Coit Tower die gebouwd werd ter ere van de vrijwillige brandweer van San Francisco. Buiten dat je deze mooie art deco toren kan beklimmen, heb je ook een prachtig zicht op de Golden Gate. Wandel je even rond dan kan je meteen ook Alcatraz en de San Francisco Oakland Bay Bridge bewonderen.

Een andere manier om de Golden Gate te bezichtigen is een hop on hop off  te nemen en over de brug te rijden.  Stap af aan de overkant, rij niet terug maar wandel terug over de brug.

Het uitzicht is prachtig. Zeker als de mist over de heuvels rolt.

Als Chicago gekend is als de ‘windy city’ dan zou San Francisco ‘gerebrand moeten worden naar de ‘foggy city’.

Deze mist die al even mysterieus als fascinerend is, heeft zelfs een eigen naam: ‘Karl’ met bijhorend  Twitter profiel. Anyway. Wanneer je San Francisco gaat bezoeken, doe mij een plezier en maak wat tijd voor dit stukje iconische architectuur. Met een beetje geluk wordt je verrast door de mist en voelt het alsof je in een Hitchock film gestapt bent.

2. Architectuur

Ik heb een voorliefde voor architectuur. Dus toen ik deze beauty zag, moest ik gewoon een foto nemen en er even vol bewondering naar staren. The Round House Café blijkt een gekend Art Deco gebouw te zijn.

Deze roadside diner, serveert typisch Amerikaanse klassiekers zoals hot dogs & apple pie. Zeker een bezoekje waard na een lange wandeling.

More information:

http://www.parksconservancy.org/visit/eat/round-house-cafe.html

Even verderop, na een wandeling langs Crissy Field (ook zeker de moeite) kom je ‘the Palace of Fine Arts‘ tegen. Ben jij een 90’s kid en heb jij net als ik, ‘The Rock’ ook tig keer bekeken? Dan herken je dit stukje filmgeschiedenis zeker.

3. Zeeleeuwen aan Pier 39

Ben jij iemand die een bezoekje aan Alcatraz op zijn bucket list heeft staan? Ga het dan zeker bezoeken als je de gelegenheid hebt. Wij hadden daar geen tijd meer voor en vooral het idee om op een eiland gevangen te zitten tussen een bende touristen.., daar paste ik voor.

Waar ik echter wel erg graag naartoe wilde en waar niet minder toeristen rondlopen, dat is Fishermans’ Wharf. Waarom? Omdat ik een dierenliefhebber ben en het beeld dat er zeeleeuwen in de stad aanwezig zijn die ook nog voor wat vertier zorgen, dat kon ik niet aan me laten voorbij gaan.

Ben jij ook iemand die deze beestjes wil zien zonnebaden en chitchatten.. zet het dan zeker op je to do list.  Een kleine heads up: ga je eten in Fisherman’s Wharf? Bestel dan geen glas wijn. De wijn kost er zoveel dat je een tiquila shotje nodig hebt om de rekening te kunnen verwerken.

more information:

http://www.fishermanswharf.org