ONZE EERSTE ROADTRIP MET EEN KIND - Patrijsvogel
1115
post-template-default,single,single-post,postid-1115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

ONZE EERSTE ROADTRIP MET EEN KIND

J. was nog maar net 4 maanden toen we ons eerste reisje al maakten richting zon, zee en strand. Het werd een weekje Zuid-Frankrijk naar een plek die we al goed kenden. Deze mini-vakantie beviel ons toen zo goed, dat we meteen afspraken: “na de winter gaan we voor een lange versie”.

Zo gezegd, zo gedaan. De vakantie werd ingepland en de voorbereidingen werden getroffen.

De keuze viel op Kroatië

De keuze voor deze eerste roadtrip viel op Kroatië. Dit omdat dit land al een hele tijd bovenaan het verlanglijstje staat. Ik ging er zelf als kind jarenlang op vakantie en F was natuurlijk benieuwd om te zien of mijn verhalen over de pracht van dit land ook kloppen.

Normaal zijn we niet zo’n planners maar omdat een roadtrip met zo’n kleintje wel voor een aantal uitdagingen kan zorgen, hebben we vooraf alles goed uitgestippeld. Hoeveel km rijden we per dag? Wanneer houden we ‘rustdagen’ en wanneer gaan we stadjes bezoeken? Waar gaat ze slapen? Wat zal ze eten? Ondanks de sterke (al zeg ik het zelf) voorbereiding, kwamen we toch voor een aantal uitdagingen te staan. Wat hebben we geleerd? Ik deel het hier graag met je.

Een paar feestdagen, wat cocoonen en J’s eerste verjaardag later was het zo ver. Onze roadtrip naar Kroatië was geregeld. F. zou met de wagen rijden en J en ik vlogen hem enkele dagen later achterna. Dankzij een vroegboekkorting van Tui hoefde dat niet eens veel te kosten. Wij deden 1400 km in 2u tijd en dat voor 70€. Win-win dus 🙂

Roadtrippen met kinderen in 5 tips.

Slapen 

Slapen is life! Begrijpelijk dus dat slapen bovenaan mijn prioriteitenlijstje stond. Het is iets wat je geen geld kost maar wel tijd, geduld en voorbereiding; de investering in een slaapritme. Een goed ritme is essentieel voor een blije baby, in ons geval toch.

Voor we aan kinderen begonnen, dacht ik vaak: goh, die slapen toch als ze moe zijn of ‘die slapen toch gewoon overal’. Haha, goed gelachen! Dat heeft J ons erg duidelijk gemaakt gedurende de eerste maanden van haar leven. 

Dus voor we op vakantie vertrokken, investeerden we veel tijd in een goed slaapritme en slaapgewoontes voor J. Hulp hiervoor (want ja ik was clueless) vond ik onder andere bij de slaapgoeroe Nathalie van Snuggle and Dreams,

Nathalie helpt je met het doorslapen van je baby. Het zijn een aantal simpele regels die je moet volgen samen met een dagelijkse begeleiding van Nathalie. Ik kende haar via een vriendin wiens leven is veranderd na een begeleiding van Nathalie. Check haar site voor gratis tips of download een e-book en slaap voortaan lekker door.

Doe je liever niet aan begeleiding, dan kan het boek ‘save our sleep‘ of ‘baby in een droomritme‘ je vast ook helpen. Dat deden ze bij mij toch in ieder geval.

Een goed slaapritme creëren, bleek de beste investering te zijn die we konden doen. J sliep echt overal flink in en sliep klokje rond dankzij deze routine. Zelfs na een rit van 6u ging ze rustig slapen in een vreemde omgeving.

spelen

We namen een eigen reisbedje mee maar dat bleken we voor de nachten nodig te hebben, dankzij de goed voorziene Kroatische accomodaties. Handig zo’n 2e reisbedje, zo bleek!

het reisbedje aan het zwembad

Waarom 2 bedjes? Wel, als je aan het zwembad zit, op het terras of even alleen bent en je je baby niet 24/7 wil bekijken, vormt dit een geweldig alternatief op de box die je thuis hebt staan. Je kindje zit lekker veilig in de schaduw te spelen en jij kan rustig een boek lezen. Of toch een aantal pagina’s 😉

Dus neem zelf een reisbedje mee (kost 50€ – link bol.com) én vraag ook aan je gastheer een eentje te voorzien.

Bescherming tegen de zon

Een hoedje is onontbeerlijk.  Net als zonnecréme en een zonnebril. Klinkt zo logisch als ‘s ochtends je tanden poetsen maar voor ons was het toch even zoeken naar de juiste bescherming.

Het hoedje kochten we bij H&M. Lekker handig met een koordje eraan want mevrouw vond het eerst maar niets, zo’n ding op haar hoofd. Een koordje in combinatie met een portie afleiding, zorgden verder voor een verblijf op haar hoofd, ipv ernaast.

Zonnehoedjes en zonnebrillen

In het zwembad opteerden we voor een extra nekflap bescherming en een stofje dat snel droogt.

Als wij onze ogen beschermen, waarom dan niet die van je baby. Dus een zonnebril leek me simpel. Opzetten en klaar. Haha, goed gelachen. Dat ding opzetten én -houden bleek ook een uitdaging. Het brilletje in de schaduw opzetten was verloren moeite, ze had er echt geen zin in. We hielden vol en na een tijdje vond ze het zelf ook wel ok. Ik neem aan dat ze het verschil ook wel gemerkt zal hebben tijdens het spelen. Dit exemplaar heeft een handig rekkertje waardoor afzetten net iets moeilijker is.

Zonnecrème

Zonnecréme. Een vriendin wees me onlangs op de rommel die grote merken in hun producten steken. Eerst dacht ik nog: yeah yeah.. leef en laat leven maar ik ben wat aan de luie kant en had geen zin in een marktonderzoek zonnecrèmes. Tot ik de app Yuka ontdekte (dank u vriendin) en echt zag wat een hoop rommel erin zit. Dat op je kleintje smeren met de nodige uitslag als gevolg, om maar te zwijgen over de gevolgen op lange termijn.. nee dank u.

Dus ik ging op zoek naar een alternatief. Onze kinderarts raadde ons La Roche aan en online zie ik vooral Naïf verschijnen. La Roche heeft ons goed geholpen. Niet plakkerig (echt niet) én ook aan te brengen op een natte huid (zeer handig). Ondanks de brandende zon, 30gr en veel uitstapjes is J niet verbrand én heeft ze nooit uitslag gehad. Punten voor de mama! Yay.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.