wat is de beste instant camera - Patrijsvogel
1085
post-template-default,single,single-post,postid-1085,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

wat is de beste instant camera

fujifilm instax wide 300 camera

Ik ben Patricia en ik ben verslaafd aan foto’s maken. Ik ben ook verslaafd aan ontbijten in Antwerpen maar dat is een heel andere blogpost.

Fotografie dus. Dagelijks moeten de dochter, de man, de hond, de collega’s en de omgeving er aan geloven. Een van hen wordt sowieso op de gevoelige plaat vastgelegd. Toen ik onlangs jarig was en mijn man vroeg naar een tip voor een verjaardagscadeau, moest ik dus niet lang nadenken. Een nieuwe camera stond al even op mijn mentale verlanglijst.

waarom een instant print camera?

Op mijn wenslijst stond dus een nieuwe polaroid camera. Ik heb al een Canon spiegelreflex. Voor mijn meer “arty farty” momenten in het leven. Daarbuiten bezit ik ook een Canon… moderne camera, voor de meer praktische momenten. Denk aan vakantiedagen waarop je liever geen baksteen rond je nek hebt hangen. En tot slot heb ik ook een oude, originele Polaroid van grootvaders tijd. Voor de nostalgische momenten. Leuk leuk, dus waarom zou ik nog een nieuwe ‘instant print – camera’ kopen? Allez ja, krijgen in dit geval šŸ™‚

De Polaroid heeft buiten een emotionele waarde ook een esthetische functie. Ik word oprecht gelukkig om hem elke dag geƫtaleerd te zien staan op mijn nieuwe schappen. Helaas zijn de films die je in de camera moet steken betrekkelijk duur en is de kwaliteit van de foto niet je van het.

Wat ik wel heerlijk vind, zijn de momenten die je vastlegt. Ze zijn zo puur tegenover die honderden selfies en andere over gestileerde en geposeerde foto’s. Dezer dagen neem je niet 1 maar 20 foto’s. Je kiest, bewerkt, facetuned (voor de gevorderden), zet er nog een vsco filter over en dan gooi je hem online. Om vervolgens zoveel mogelijk likes te verzamelen. Je foto’s afdrukken en in een album gieten, gebeurt steeds minder.

Ik ben vooral verliefd op de handeling en haal hem dan ook vaak boven als er fijn volk over de vloer komt. Iedereen die rustig zijn tijd neemt en vooral het instant tastbaar resultaat is top.

welke camera kies is

Mijn man, top researcher als hij is, heeft na zorgvuldig Google werk gekozen voor de Fujifilm instax wide.

voordelen:

  • Grote print. Deze wide is dubbel zo groot als de mini en groter als alle andere instant camera’s.
  • Gebruiksvriendelijk. Je zet de knop aan, kijkt door het gaatje en neemt de foto. Geen ingewikkelde settings dus.
  • GeĆÆntegreerde flash. Voor de meer nostalgische foto’s gebruik ik steevast de flash. Je wordt zo naar de seventies getorpedeerd.
  • Kwaliteitsvolle foto’s. Het blijft natuurlijk instant maar het resultaat is top!

En ik kan je bevestigen na 3 maanden regelmatig gebruik: dit is een topper!

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.