Antwerpen - Patrijsvogel
752
page-template,page-template-blog-masonry-full-width,page-template-blog-masonry-full-width-php,page,page-id-752,page-child,parent-pageid-302,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

slaapkamer make over

Ik ben van nature een sloddervos. Vraag maar aan mijn moeder die er steevast op elk familiefeest een topic van maakt (aangesterkt met het nodige bewijsmateriaal).

Dus toen wij recent van een appartement naar een huis zijn gaan wonen. Daarenboven een puppy én baby bij het gezin voegden.. heb ik ontdekt dat er toch een zekere structuur nodig was. Ineens kan ik ook moeilijker tegen rommel. De chaos van een baby, puppy en de afwas die blijft staan zorgen ervoor dat mijn brein flatlined. Kwestie van dat wat te vermijden ben ik begonnen met een systeem. Structuur. Nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn maar kijk…

Hoe ik de flesjes steriliseer en wanneer we Marcel uitlaten, ga ik je besparen. Het is nu al code rood wat betreft mijn snel slinkend rock and roll gehalte. Maar toen ik de slaapkamer afmaakte, besloot ik ook eens na te denken over een handig ‘was-systeem’. En ik ben er stiekem zo blij mee dat ik het graag even deel.

Dus: ik word gek van repetitieve taken

Dus: ik word gek van repetitieve taken. Net daarom ben ik freelancer geworden en proberen mijn mijn lief en ik wat out of the box dingen te doen zoals een jaar lang elke maand een citytrip doen.

Zo één van die repetiteive taken waar je nu eenmaal niet om kan is de was doen. Bestaat er iets saaier als dat? Wat mij betreft één van de meer saaiere HH taken. Dus omdat ik het serieus op mijn heupen kreeg van het feit dat de was meer naast de mand ligt dan erin, je dan de was erin doet, om die vervolgens nog eens in een andere mand te moeten doen naar de wasmachine (bij ons op een andere verdieping). Ben ik in pinterest gevlogen met het idee: hoe elimineer ik de was op de grond.

Je zou kunnen denken: gooi die meteen IN de wasmand maar een wasmand met gesloten deksel zorgt gewoon voor meer plaats om nog meer rommel te leggen. (weet je wel.. DE STOEL).

Dus oplossing: 3 waszakken. Letter te nemen. Die je met een haakje aan de muur bevestigd. voor een man is er dan ook nog het spelelement: kan ik mijn onderbroek er in gooien zonder de rand te raken.

Voorbeelden pinterest.

Stofje gezocht. Patroon gevonden: maken maar.

Foto’s van het resultaat.

ERvaring van het resultaat.

Niet alleen is de kamer ordelijker, veel handiger.. aanvullen.

ONZE EERSTE ROADTRIP MET EEN KIND

J. was nog maar net 4 maanden toen we ons eerste reisje al maakten richting zon, zee en strand. Het werd een weekje Zuid-Frankrijk naar een plek die we al goed kenden. Deze mini-vakantie beviel ons toen zo goed, dat we meteen afspraken: “na de winter gaan we voor een lange versie”.

Zo gezegd, zo gedaan. De vakantie werd ingepland en de voorbereidingen werden getroffen.

De keuze viel op Kroatië

De keuze voor deze eerste roadtrip viel op Kroatië. Dit omdat dit land al een hele tijd bovenaan het verlanglijstje staat. Ik ging er zelf als kind jarenlang op vakantie en F was natuurlijk benieuwd om te zien of mijn verhalen over de pracht van dit land ook kloppen.

Normaal zijn we niet zo’n planners maar omdat een roadtrip met zo’n kleintje wel voor een aantal uitdagingen kan zorgen, hebben we vooraf alles goed uitgestippeld. Hoeveel km rijden we per dag? Wanneer houden we ‘rustdagen’ en wanneer gaan we stadjes bezoeken? Waar gaat ze slapen? Wat zal ze eten? Ondanks de sterke (al zeg ik het zelf) voorbereiding, kwamen we toch voor een aantal uitdagingen te staan. Wat hebben we geleerd? Ik deel het hier graag met je.

Een paar feestdagen, wat cocoonen en J’s eerste verjaardag later was het zo ver. Onze roadtrip naar Kroatië was geregeld. F. zou met de wagen rijden en J en ik vlogen hem enkele dagen later achterna. Dankzij een vroegboekkorting van Tui hoefde dat niet eens veel te kosten. Wij deden 1400 km in 2u tijd en dat voor 70€. Win-win dus 🙂

Roadtrippen met kinderen in 5 tips.

Slapen 

Slapen is life! Begrijpelijk dus dat slapen bovenaan mijn prioriteitenlijstje stond. Het is iets wat je geen geld kost maar wel tijd, geduld en voorbereiding; de investering in een slaapritme. Een goed ritme is essentieel voor een blije baby, in ons geval toch.

Voor we aan kinderen begonnen, dacht ik vaak: goh, die slapen toch als ze moe zijn of ‘die slapen toch gewoon overal’. Haha, goed gelachen! Dat heeft J ons erg duidelijk gemaakt gedurende de eerste maanden van haar leven. 

Dus voor we op vakantie vertrokken, investeerden we veel tijd in een goed slaapritme en slaapgewoontes voor J. Hulp hiervoor (want ja ik was clueless) vond ik onder andere bij de slaapgoeroe Nathalie van Snuggle and Dreams,

Nathalie helpt je met het doorslapen van je baby. Het zijn een aantal simpele regels die je moet volgen samen met een dagelijkse begeleiding van Nathalie. Ik kende haar via een vriendin wiens leven is veranderd na een begeleiding van Nathalie. Check haar site voor gratis tips of download een e-book en slaap voortaan lekker door.

Doe je liever niet aan begeleiding, dan kan het boek ‘save our sleep‘ of ‘baby in een droomritme‘ je vast ook helpen. Dat deden ze bij mij toch in ieder geval.

Een goed slaapritme creëren, bleek de beste investering te zijn die we konden doen. J sliep echt overal flink in en sliep klokje rond dankzij deze routine. Zelfs na een rit van 6u ging ze rustig slapen in een vreemde omgeving.

spelen

We namen een eigen reisbedje mee maar dat bleken we voor de nachten nodig te hebben, dankzij de goed voorziene Kroatische accomodaties. Handig zo’n 2e reisbedje, zo bleek!

het reisbedje aan het zwembad

Waarom 2 bedjes? Wel, als je aan het zwembad zit, op het terras of even alleen bent en je je baby niet 24/7 wil bekijken, vormt dit een geweldig alternatief op de box die je thuis hebt staan. Je kindje zit lekker veilig in de schaduw te spelen en jij kan rustig een boek lezen. Of toch een aantal pagina’s 😉

Dus neem zelf een reisbedje mee (kost 50€ – link bol.com) én vraag ook aan je gastheer een eentje te voorzien.

Bescherming tegen de zon

Een hoedje is onontbeerlijk.  Net als zonnecréme en een zonnebril. Klinkt zo logisch als ‘s ochtends je tanden poetsen maar voor ons was het toch even zoeken naar de juiste bescherming.

Het hoedje kochten we bij H&M. Lekker handig met een koordje eraan want mevrouw vond het eerst maar niets, zo’n ding op haar hoofd. Een koordje in combinatie met een portie afleiding, zorgden verder voor een verblijf op haar hoofd, ipv ernaast.

Zonnehoedjes en zonnebrillen

In het zwembad opteerden we voor een extra nekflap bescherming en een stofje dat snel droogt.

Als wij onze ogen beschermen, waarom dan niet die van je baby. Dus een zonnebril leek me simpel. Opzetten en klaar. Haha, goed gelachen. Dat ding opzetten én -houden bleek ook een uitdaging. Het brilletje in de schaduw opzetten was verloren moeite, ze had er echt geen zin in. We hielden vol en na een tijdje vond ze het zelf ook wel ok. Ik neem aan dat ze het verschil ook wel gemerkt zal hebben tijdens het spelen. Dit exemplaar heeft een handig rekkertje waardoor afzetten net iets moeilijker is.

Zonnecrème

Zonnecréme. Een vriendin wees me onlangs op de rommel die grote merken in hun producten steken. Eerst dacht ik nog: yeah yeah.. leef en laat leven maar ik ben wat aan de luie kant en had geen zin in een marktonderzoek zonnecrèmes. Tot ik de app Yuka ontdekte (dank u vriendin) en echt zag wat een hoop rommel erin zit. Dat op je kleintje smeren met de nodige uitslag als gevolg, om maar te zwijgen over de gevolgen op lange termijn.. nee dank u.

Dus ik ging op zoek naar een alternatief. Onze kinderarts raadde ons La Roche aan en online zie ik vooral Naïf verschijnen. La Roche heeft ons goed geholpen. Niet plakkerig (echt niet) én ook aan te brengen op een natte huid (zeer handig). Ondanks de brandende zon, 30gr en veel uitstapjes is J niet verbrand én heeft ze nooit uitslag gehad. Punten voor de mama! Yay.

wat is de beste instant camera

fujifilm instax wide 300 camera

Ik ben Patricia en ik ben verslaafd aan foto’s maken. Ik ben ook verslaafd aan ontbijten in Antwerpen maar dat is een heel andere blogpost.

Fotografie dus. Dagelijks moeten de dochter, de man, de hond, de collega’s en de omgeving er aan geloven. Een van hen wordt sowieso op de gevoelige plaat vastgelegd. Toen ik onlangs jarig was en mijn man vroeg naar een tip voor een verjaardagscadeau, moest ik dus niet lang nadenken. Een nieuwe camera stond al even op mijn mentale verlanglijst.

waarom een instant print camera?

Op mijn wenslijst stond dus een nieuwe polaroid camera. Ik heb al een Canon spiegelreflex. Voor mijn meer “arty farty” momenten in het leven. Daarbuiten bezit ik ook een Canon… moderne camera, voor de meer praktische momenten. Denk aan vakantiedagen waarop je liever geen baksteen rond je nek hebt hangen. En tot slot heb ik ook een oude, originele Polaroid van grootvaders tijd. Voor de nostalgische momenten. Leuk leuk, dus waarom zou ik nog een nieuwe ‘instant print – camera’ kopen? Allez ja, krijgen in dit geval 🙂

De Polaroid heeft buiten een emotionele waarde ook een esthetische functie. Ik word oprecht gelukkig om hem elke dag geëtaleerd te zien staan op mijn nieuwe schappen. Helaas zijn de films die je in de camera moet steken betrekkelijk duur en is de kwaliteit van de foto niet je van het.

Wat ik wel heerlijk vind, zijn de momenten die je vastlegt. Ze zijn zo puur tegenover die honderden selfies en andere over gestileerde en geposeerde foto’s. Dezer dagen neem je niet 1 maar 20 foto’s. Je kiest, bewerkt, facetuned (voor de gevorderden), zet er nog een vsco filter over en dan gooi je hem online. Om vervolgens zoveel mogelijk likes te verzamelen. Je foto’s afdrukken en in een album gieten, gebeurt steeds minder.

Ik ben vooral verliefd op de handeling en haal hem dan ook vaak boven als er fijn volk over de vloer komt. Iedereen die rustig zijn tijd neemt en vooral het instant tastbaar resultaat is top.

welke camera kies is

Mijn man, top researcher als hij is, heeft na zorgvuldig Google werk gekozen voor de Fujifilm instax wide.

voordelen:

  • Grote print. Deze wide is dubbel zo groot als de mini en groter als alle andere instant camera’s.
  • Gebruiksvriendelijk. Je zet de knop aan, kijkt door het gaatje en neemt de foto. Geen ingewikkelde settings dus.
  • Geïntegreerde flash. Voor de meer nostalgische foto’s gebruik ik steevast de flash. Je wordt zo naar de seventies getorpedeerd.
  • Kwaliteitsvolle foto’s. Het blijft natuurlijk instant maar het resultaat is top!

En ik kan je bevestigen na 3 maanden regelmatig gebruik: dit is een topper!

5x ontbijten in Antwerpen

5x ontbijten in Antwerpen

Voor mijn eerste blogpost hier dacht ik te starten met een onderwerp dat ik goed ken; namelijk de beste ontbijtplekjes in Antwerpen. Mijn (sorry.. even een correctie voor het lief) ONS, eerste online wapenfeit was de website Ontbijten In Antwerpen. Ik wilde graag eens een website maken en waarom niet over iets dat ik graag doe.. namelijk koffie hijsen en lekkers eten in mijn favoriete stad: Antwerpen. Na het succes van die site (maandelijks ongeveer 30K bezoekers), kwam de vraag naar een site met meer dan alleen ontbijtplekken. Vandaar Patrijsvogel.be.  Een site met tips over alles wat met Antwerpen te maken heeft. 

Maar goed, ik wijk af, ontbijtplekken dus…


Barchel 

Op nummer 1, zonder twijfel, staat Barchel. Een plek waar ik zo graag kom dat ze mij er soms moeten buiten zetten met sluitingstijd. 

Barchel is een foodbar, de grote droom Van Charlotte en Ellen die echt geworden is. Het is food. More than food. Het is passie voor lekker en mooi eten, een pure en bewuste keuken. Denk perfecte coffeeblends,
melkschuimen en niet alledaagse thee. De sesam op de ochtendbagel en de siroop op de heerlijke pancakes.

De kaart bevat voor ieders wat wils. Probeer zeker de beroemde flatbread met avocado & gepocheerde eitjes. Menig hipster is u voorgegaan en heeft dit meer dan goed bevonden. 

Foto: Inneke Gebruers

Recent opende Barchel ook een 2e vestiging op het Zuid. De basisingrediënten die van hun eerste zaak een succes maakten, brengen ze natuurlijk mee: een originele keuken met pure smaken en dagverse producten, een tijdloze en huiselijke setting. En veel liefde voor food en creativiteit.

Van Bréestraat 6, 2018 Antwerpen
dinsdag tot vrijdag  8u00 – 16u00
zaterdag 9u00 – 17u00
zondag & maandag gesloten
03/501 64 16 – info@barchel-antwerp.com

Jos Smolderenstraat 15, 2000 Antwerpen
dinsdag tot vrijdag 9u00 – 17u00
zaterdag 10u00 – 18u00
zondag & maandag gesloten
03/434 26 00 – info@barchel-antwerp.com


CAFÉMATIC

IDEALE UITVALSBASIS NAAR HET CENTRUM

Cafématic is gelegen aan het Vleminckveld in het centrum van Antwerpen. Een ideale uitvalsbasis voor een dagje Antwerpen. Rustig wakker worden met een ontbijt en koffie om vervolgens de drukke winkelstraten in te duiken.

CAFÉMATIC: BANANENBROOD FROM HEAVEN

Stéph (de ontbijt-test-vriendin van dienst) en ik bekijken de kaart. Meteen is onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Bananenbrood.. Eerlijk toegegeven: nog nooit gegeten.

Omdat 2x bananenbrood bestellen net iets te veel van het goede zou zijn, neem ik de yoghurt met granola en Stéph het brood. Een kleine 15 min. later heb ik dik spijt van mijn beslissing. DIK spijt! Want het brood is te lekker voor woorden. Simpel, geroosterd met een klein blokje gezouten boter erbij. Om je vingers van af te likken. Volgens de vriendelijke serveuse ook helemaal home-made. Met liefde gemaakt dus, en dat proef je.

Bij Cafématic kan je zowel binnen als buiten gezellig vertoeven. Binnen is het vooral cosy; leuke vloer, lichtjes eclectisch interieur, niet te strak. Buiten op het terrasje is het minstens even aangenaam.. Al is het om je al te verlekkeren op een bezoek aan St-Vincent aan de overkant van het plein. 

Vleminckveld 4 – 2000 Antwerpen
maandag tot vrijdag 8u30 tot 17u00
zaterdag 9u30 tot 17u00
zondag gesloten
03 225 59 55 


Butcher’s Coffee

In het land van de koffiebars kan je vaak een licht, Nordic interieur vinden. De mannen van Butchers Coffee hebben het iets stoerder aangepakt  met een origineel interieur dat subtiele verwijzingen heeft naar zijn vorige eigenaars (slagers dus.. hence de naam). Hoe ze het juist voor mekaar gekregen hebben om een beenhouwerij met koffie te combineren, weet ik niet maar het is er verdomd gezellig.

Ken jij, net als ik, het verschil nog niet helemaal tussen een cappuccino, cortado of flat white? Aarzel dan niet om Dave of Paolo, de vriendelijke eigenaars, advies te vragen. Beiden hebben hun strepen al verdiend in het barista vak en maken je enthousiast wegwijs in hun selectie.

De bonen kiezen ze zelf uit en het branden van de bonen gebeurt door de gespecialiseerde branderij van Caffènation, waar Butchers Coffee ook het Caffènation huismerk aankoopt. Dave en Paolo willen in de toekomst hun eigen ‘Butchers Blend’ op de markt te brengen dus hou ze zeker in de gaten.

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen
Elke weekdag open van 7u00 tot 18u00
Op zaterdag en zondag van 9u00 tot 18uoo
03 334 91 93 – www.butcherscoffee.be


Moss

The editor will endeavor to create a new page and post building experience that makes writing rich posts effortless, and has “blocks” to make it easy what today might take shortcodes, custom HTML, or “mystery meat” embed discovery.

Matt Mullenweg, 2017

The information corresponding to the source of the quote is a separate text field, similar to captions under images, so the structure of the quote is protected even if you select, modify, or remove the source. It’s always easy to add it back.

Blocks can be anything you need. For instance, you may want to add a subdued quote as part of the composition of your text, or you may prefer to display a giant stylized one. All of these options are available in the inserter.

You can change the amount of columns in your galleries by dragging a slider in the block inspector in the sidebar.

Caravan

Kristel Raes en Nathalie Sertin, die eerder al ontbijtbar Basil & Time opstartten op het Antwerpse Zuid, namen recent Caravan over op het inspirerende Antwerpen Noord. Zij maakten van de nieuwe Caravan opnieuw een ontbijtbar, waar iedereen zich thuis voelt.

In de nieuwe Caravan kan je voortaan van woensdag tot en met zondag de hele dag door terecht voor ontbijt- en brunchgerechten. “Verwacht je vooral niet alleen aan klassieke ontbijtformules met koffie, een eitje, kaas, beleg en confituur”, zegt Nathalie. “Ontbijten staat voor ons veeleer gelijk aan een gevoel: genieten van eenvoudige maar verse en smaakvolle gerechten in een huiselijke, gezellige sfeer.  Je kan bij ons dus evengoed terecht voor een tosti met gerookte zalm of rode biet en feta, een broodjes met zelfgemaakt gehaktbrood en verse pickles of een oosters noedelsoepje.”

Lekker zondigen

In grote wereldsteden als New York, Londen en Barcelona zijn ‘breakfast bistro’s’ al langer een hype. Hoopt Caravan mee op die trein te springen? “Als het onze ambitie was om hip te zijn, vrees ik dat  we iets meer de ‘gezondheidskaart’ hadden moeten trekken”, legt Kristel uit. “We werken weliswaar veel met vers fruit en groenten, en we hebben een uitgebreid aanbod aan slaatjes en havermoutgerechten, zowel zoet als hartig. Maar evengoed kan en mag je bij ons eens lekker zondigen. Zoals dat hoort op zondagmorgen. Met fluffy pancakes, krokant spek, gekarameliseerde appeltjes en zelfgemaakte appelsiroop bijvoorbeeld. Of met wentelteefjes van chocoladebrood,  banaan en zelfgemaakte toffee.”

Huisgemaakte ketchup

Bij de Caravan ligt de klemtoom op huisgemaakte gerechten – “met veel liefde bereid” – en een persoonlijke bediening. “Uiteraard is het belangrijk dat mensen bij ons lekker kunnen eten, maar we willen ook dat ze buitenstappen met een goed gevoel”, zegt Nathalie. “Zowat alles wat je bij ons kan krijgen, hebben we zelf gemaakt. Van de chocopasta over de confituren en chutneys, tot en met de frisdranken, iced teas en zelfs de ketchup. Dat betekent ook dat we perfect weten wat er in onze producten zit, en rekening kunnen houden met ieders persoonlijke smaak.”

Picknicken in Park Spoor Noord

Caravan ligt aan de rand Park Spoor Noord, de perfecte plek voor een picknick: lekker romantisch met zijn tweetjes, gezellig met het hele gezin of gewoon genieten met een hele bende. Je kan daarom bij de Caravan ook picknickmanden bestellen. “Onze manden zijn gevuld met hoevebrood, croissants, kaas, charcuterie, zelfgemaakte chutney en humus, een quinoaslaatje, yoghurt, vers fruit, cake en homemade iced tea”, vertelt Kristel. Gewoon een dagje op voorhand bellen en dan vooral … genieten.

Damplein 17, 2060 Antwerpen
woensdag – donderdag – vrijdag 8u00 – 15u30
zaterdag en zondag 9u00 – 15u30
maandag en dinsdag gesloten
03 297 68 52 – www.decaravan.be

You can build any block you like, static or dynamic, decorative or plain. Here’s a pullquote block:

Meer ontbijtplekjes?

www.ontbijteninantwerpen.be

Heb jij ook een ontbijtplek getest? Vragen of opmerkingen?


Thanks for testing Gutenberg!

👋

How to use Instagram as a travel guide

orem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ant

e, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

 

Hidden bunkers in the city

Just a few weeks ago I visited The Port House by Zaha Hidid for the first time. On my way over there, my boyfriend (a true Antwerp expert) pointed out these atomic bunkers scattered al over the city.

Being a brutalist lover, I was intrigued immediately. So after some research online I discovered that there are about 40 of these bunkers still standing in Antwerp. Check this website if you want more historic information.

 

Apparently these ‘atomic’ bunkers are build between 1954-1955 with a capacity from 6 up to 126 persons. They are not strong enough to stand in an Atomic attack nor are they large enough to harbor all Antwerp inhabitants. That’s how we roll in Belgium haha.

I’m guessing they have little to none functionality anymore. Since they are re-building the quayes, I think they will disappear soon. So if you want, hop on your bike, just like I did. Go and check them out. Here’s a map for you so you can easily find them.

 

 

Hoe bezoek je best de Grand Canyon

446 km lang – 29 km breed – en 1 857m diep,

met deze indrukwekkende cijfers moet ik je niet uitleggen hoe indrukwekkend dit nationale park is.

De Grand Canyon overdondert je zintuigen met zijn immense afmetingen. Sta je aan de ‘rim’, moet je jezelf even in de arm knijpen om zeker te zijn dat je niet naar een schilderij staat te kijken. Daal je af in de canyon zelf, valt je mond achter elke bocht open.

Dus, doe snel je hiking boots aan en verken de Canyon. Hoe je dat best doet, lees je hier.

 

Pacific Coast Highway >> Route One

The pacific Coast Highway -or Route One-  is designated as an All-American Road. This piece of information, combined with my love for bridges, made this route a must do for me.

The only way into the Big Sur coast is along the winding and breathtaking California Highway 1 aka The Pacific Coast Highway.

First on my checklist:

Monterey. Being a European, not all that interesting to visit but nevertheless a nice surrounding to take 5 from all that driving. It’s a lot of fun to have lunch while staring at the sea looking for sea lions and whales.

Monterey

17 mile drive – Pebble beach

Just a few miles from Monterey you find Pebble Beach and the 17 mile drive.  The 17 Mile Drive is a scenic drive in the gated community of Pebble Beach.  Non-residents must pay a toll of $9.75 to get into the community – but you get a map with your admission, and once in, you can travel at your leisure visiting the many scenic vistas and pull-outs along the drive.  The map gives you a bit of information about each of the stops.

17 mile drive

For me, the drive was wel worth the time. We saw several animals (seals amongst others) and again a beautiful piece of nature. The funny fact that Clint Eastwood was the Mayor there for one term in the late 1980s and that you can’t wear heels over over two inches high, is an added bonus.

Bixby Bridge and the Big Sur

Driving further to Cambria, we soon crossed Bixby Bridge. One of the most photographed bridges in California due to its aesthetic design, graceful architecture and magnificent setting. We visited the bridge on a very foggy day but it still was overwhelming and it got me some nice pictures. Check out more pictures of the bridge here.

Once I crossed the Bixby Bridge I headed straight to Los Angeles with one overnight stop in Cambria. It was already end of season when I visited and the weather was bad so we didn’t do anything worth mentioning.

The next day, after a short night, we headed further down to L.A. Visiting Santa Monica Pier just before hitting the city of Angels.

More information about the Pacific Coast Highway

check out this website

Once upon a time in the West > Visit Monument Valley

Monument Valley Navajo Tribal Park is located on the Navajo Nation – one of the largest American Indian tribes.

This sandy preserve bathes the region between Arizona and Utah in rich red hues, adding to its reputation of having some of the most dramatic and mesmerizing light.It does not come more American than this place.

It does not come more American than this. Put on your boots and hit this place.

 

monument valley monument valley

The Port House – a Zaha Hadid masterpiece

Zaha Hidid, was an Iraqi-born British architect. She was described by the The Guardian of London as the ‘Queen of the curve’. Her major works include the aquatic centre for the London 2012 Olympics, Michigan State University’s Broad Art Museum in the US, and the Guangzhou Opera House in China.  Some of her designs have been presented posthumously, including our Port House.

The new Port House repurposes, renovates and extends a derelict fire station into a new headquarters for the port – bringing together the port’s 500 staff that previously worked in separate buildings around the city.

As an Antwerp inhabitant, it feels a bit shameful to tell you that it took me more than one year to get up close and personal with this new architectural masterpiece.

But when I did, boy did I like it. This building is a true masterpiece. Interesting from every angle.

So let’s start with the least obvious one. I approached the Port House via the harbour and I liked this point of view immediately. How this ‘boat’-shaped piece peeks out above these old building. Just Luv it!

Marc Van Peel, president of the Port of Antwerp, said: “There was only one rule laid down in the architectural competition, namely that the original building had to be preserved. There were no other requirements imposed for the positioning of the new building. The jury was therefore pleasantly surprised when the five shortlisted candidates all opted for a modern structure above the original building. They all combined the new with the old, but the design by Zaha Hadid Architects was the most brilliant.”

I’m happy that the one rule was respected by the architects. Antwerp has lost enough beautiful old buildings. It would be such a shame that this one would have disappeared also.

Up close and personal

So after I crossed the water, I went all up close and personal on this building.