5x de lekkerste ontbijtplekjes in Antwerpen >> lees er hier alles over
Deze 5 adresjes in Antwerpen serveren de lekkerste ontbijtjes en de mooiste settings.
ontbijt, Antwerpen, barchel, caravan, bardin, butchers
1037
post-template-default,single,single-post,postid-1037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

5x ontbijten in Antwerpen

5x ontbijten in Antwerpen

Voor mijn eerste blogpost hier dacht ik te starten met een onderwerp dat ik goed ken; namelijk de beste ontbijtplekjes in Antwerpen. Mijn (sorry.. even een correctie voor het lief) ONS, eerste online wapenfeit was de website Ontbijten In Antwerpen. Ik wilde graag eens een website maken en waarom niet over iets dat ik graag doe.. namelijk koffie hijsen en lekkers eten in mijn favoriete stad: Antwerpen. Na het succes van die site (maandelijks ongeveer 30K bezoekers), kwam de vraag naar een site met meer dan alleen ontbijtplekken. Vandaar Patrijsvogel.be.  Een site met tips over alles wat met Antwerpen te maken heeft. 

Maar goed, ik wijk af, ontbijtplekken dus…


Barchel 

Op nummer 1, zonder twijfel, staat Barchel. Een plek waar ik zo graag kom dat ze mij er soms moeten buiten zetten met sluitingstijd. 

Barchel is een foodbar, de grote droom Van Charlotte en Ellen die echt geworden is. Het is food. More than food. Het is passie voor lekker en mooi eten, een pure en bewuste keuken. Denk perfecte coffeeblends,
melkschuimen en niet alledaagse thee. De sesam op de ochtendbagel en de siroop op de heerlijke pancakes.

De kaart bevat voor ieders wat wils. Probeer zeker de beroemde flatbread met avocado & gepocheerde eitjes. Menig hipster is u voorgegaan en heeft dit meer dan goed bevonden. 

Foto: Inneke Gebruers

Recent opende Barchel ook een 2e vestiging op het Zuid. De basisingrediënten die van hun eerste zaak een succes maakten, brengen ze natuurlijk mee: een originele keuken met pure smaken en dagverse producten, een tijdloze en huiselijke setting. En veel liefde voor food en creativiteit.

Van Bréestraat 6, 2018 Antwerpen
dinsdag tot vrijdag  8u00 – 16u00
zaterdag 9u00 – 17u00
zondag & maandag gesloten
03/501 64 16 – info@barchel-antwerp.com

Jos Smolderenstraat 15, 2000 Antwerpen
dinsdag tot vrijdag 9u00 – 17u00
zaterdag 10u00 – 18u00
zondag & maandag gesloten
03/434 26 00 – info@barchel-antwerp.com


CAFÉMATIC

IDEALE UITVALSBASIS NAAR HET CENTRUM

Cafématic is gelegen aan het Vleminckveld in het centrum van Antwerpen. Een ideale uitvalsbasis voor een dagje Antwerpen. Rustig wakker worden met een ontbijt en koffie om vervolgens de drukke winkelstraten in te duiken.

CAFÉMATIC: BANANENBROOD FROM HEAVEN

Stéph (de ontbijt-test-vriendin van dienst) en ik bekijken de kaart. Meteen is onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Bananenbrood.. Eerlijk toegegeven: nog nooit gegeten.

Omdat 2x bananenbrood bestellen net iets te veel van het goede zou zijn, neem ik de yoghurt met granola en Stéph het brood. Een kleine 15 min. later heb ik dik spijt van mijn beslissing. DIK spijt! Want het brood is te lekker voor woorden. Simpel, geroosterd met een klein blokje gezouten boter erbij. Om je vingers van af te likken. Volgens de vriendelijke serveuse ook helemaal home-made. Met liefde gemaakt dus, en dat proef je.

Bij Cafématic kan je zowel binnen als buiten gezellig vertoeven. Binnen is het vooral cosy; leuke vloer, lichtjes eclectisch interieur, niet te strak. Buiten op het terrasje is het minstens even aangenaam.. Al is het om je al te verlekkeren op een bezoek aan St-Vincent aan de overkant van het plein. 

Vleminckveld 4 – 2000 Antwerpen
maandag tot vrijdag 8u30 tot 17u00
zaterdag 9u30 tot 17u00
zondag gesloten
03 225 59 55 


Butcher’s Coffee

In het land van de koffiebars kan je vaak een licht, Nordic interieur vinden. De mannen van Butchers Coffee hebben het iets stoerder aangepakt  met een origineel interieur dat subtiele verwijzingen heeft naar zijn vorige eigenaars (slagers dus.. hence de naam). Hoe ze het juist voor mekaar gekregen hebben om een beenhouwerij met koffie te combineren, weet ik niet maar het is er verdomd gezellig.

Ken jij, net als ik, het verschil nog niet helemaal tussen een cappuccino, cortado of flat white? Aarzel dan niet om Dave of Paolo, de vriendelijke eigenaars, advies te vragen. Beiden hebben hun strepen al verdiend in het barista vak en maken je enthousiast wegwijs in hun selectie.

De bonen kiezen ze zelf uit en het branden van de bonen gebeurt door de gespecialiseerde branderij van Caffènation, waar Butchers Coffee ook het Caffènation huismerk aankoopt. Dave en Paolo willen in de toekomst hun eigen ‘Butchers Blend’ op de markt te brengen dus hou ze zeker in de gaten.

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen
Elke weekdag open van 7u00 tot 18u00
Op zaterdag en zondag van 9u00 tot 18uoo
03 334 91 93 – www.butcherscoffee.be


Moss

The editor will endeavor to create a new page and post building experience that makes writing rich posts effortless, and has “blocks” to make it easy what today might take shortcodes, custom HTML, or “mystery meat” embed discovery.

Matt Mullenweg, 2017

The information corresponding to the source of the quote is a separate text field, similar to captions under images, so the structure of the quote is protected even if you select, modify, or remove the source. It’s always easy to add it back.

Blocks can be anything you need. For instance, you may want to add a subdued quote as part of the composition of your text, or you may prefer to display a giant stylized one. All of these options are available in the inserter.

You can change the amount of columns in your galleries by dragging a slider in the block inspector in the sidebar.

Caravan

Kristel Raes en Nathalie Sertin, die eerder al ontbijtbar Basil & Time opstartten op het Antwerpse Zuid, namen recent Caravan over op het inspirerende Antwerpen Noord. Zij maakten van de nieuwe Caravan opnieuw een ontbijtbar, waar iedereen zich thuis voelt.

In de nieuwe Caravan kan je voortaan van woensdag tot en met zondag de hele dag door terecht voor ontbijt- en brunchgerechten. “Verwacht je vooral niet alleen aan klassieke ontbijtformules met koffie, een eitje, kaas, beleg en confituur”, zegt Nathalie. “Ontbijten staat voor ons veeleer gelijk aan een gevoel: genieten van eenvoudige maar verse en smaakvolle gerechten in een huiselijke, gezellige sfeer.  Je kan bij ons dus evengoed terecht voor een tosti met gerookte zalm of rode biet en feta, een broodjes met zelfgemaakt gehaktbrood en verse pickles of een oosters noedelsoepje.”

Lekker zondigen

In grote wereldsteden als New York, Londen en Barcelona zijn ‘breakfast bistro’s’ al langer een hype. Hoopt Caravan mee op die trein te springen? “Als het onze ambitie was om hip te zijn, vrees ik dat  we iets meer de ‘gezondheidskaart’ hadden moeten trekken”, legt Kristel uit. “We werken weliswaar veel met vers fruit en groenten, en we hebben een uitgebreid aanbod aan slaatjes en havermoutgerechten, zowel zoet als hartig. Maar evengoed kan en mag je bij ons eens lekker zondigen. Zoals dat hoort op zondagmorgen. Met fluffy pancakes, krokant spek, gekarameliseerde appeltjes en zelfgemaakte appelsiroop bijvoorbeeld. Of met wentelteefjes van chocoladebrood,  banaan en zelfgemaakte toffee.”

Huisgemaakte ketchup

Bij de Caravan ligt de klemtoom op huisgemaakte gerechten – “met veel liefde bereid” – en een persoonlijke bediening. “Uiteraard is het belangrijk dat mensen bij ons lekker kunnen eten, maar we willen ook dat ze buitenstappen met een goed gevoel”, zegt Nathalie. “Zowat alles wat je bij ons kan krijgen, hebben we zelf gemaakt. Van de chocopasta over de confituren en chutneys, tot en met de frisdranken, iced teas en zelfs de ketchup. Dat betekent ook dat we perfect weten wat er in onze producten zit, en rekening kunnen houden met ieders persoonlijke smaak.”

Picknicken in Park Spoor Noord

Caravan ligt aan de rand Park Spoor Noord, de perfecte plek voor een picknick: lekker romantisch met zijn tweetjes, gezellig met het hele gezin of gewoon genieten met een hele bende. Je kan daarom bij de Caravan ook picknickmanden bestellen. “Onze manden zijn gevuld met hoevebrood, croissants, kaas, charcuterie, zelfgemaakte chutney en humus, een quinoaslaatje, yoghurt, vers fruit, cake en homemade iced tea”, vertelt Kristel. Gewoon een dagje op voorhand bellen en dan vooral … genieten.

Damplein 17, 2060 Antwerpen
woensdag – donderdag – vrijdag 8u00 – 15u30
zaterdag en zondag 9u00 – 15u30
maandag en dinsdag gesloten
03 297 68 52 – www.decaravan.be

You can build any block you like, static or dynamic, decorative or plain. Here’s a pullquote block:

Meer ontbijtplekjes?

www.ontbijteninantwerpen.be

Heb jij ook een ontbijtplek getest? Vragen of opmerkingen?


Thanks for testing Gutenberg!

👋

No Comments

Post a Comment